Samsung Galaxy S5 Mini ReviewDe Samsung Galaxy S5 Mini heeft een uitstekende levensduur van de batterij en een fatsoenlijke camera, maar het is jammer dat niet alle specificaties van zijn grote broer overgekomen zijn naar de compacte variant.

De Galaxy S5 overtrof alle verwachtingen dankzij zijn super snelle prestaties, uitmuntende display en superieure levensduur van de batterij. De Samsung Galaxy S5 Mini heeft veel van de zijn grote broer meegekregen maar lang niet alles en dat is jammer. De compacte versie van het vlaggenschip is een goed toestel voor iedereen die niet heel veel waarde hecht aan een smartphone. Het grote voordeel van de Samsung Galaxy S5 Mini is dat het toestel budget-vriendelijk is en zo een groter publiek trekt dan de Galaxy S5. 


Galaxy Galaxy S5 Mini behoord tot de mid-range


De mini-versie is de laatste jaren een terugkerend toestel en veelal wordt het toestel aangeschaft door consumenten die liever geen mega groot beeldscherm willen hebben en genoegen nemen met mindere specificaties. Ondanks dat de Galaxy S5 Mini een compacte variant is van de Galaxy S5 is het toestel nog steeds behoorlijk aan de hoge kant geprijsd maar wel goedkoper dan het vlaggenschip. Een simlockvrij toestel kost al gauw 479 euro. De Galaxy S5 Mini moet het opnemen tegen mid-range toestellen zoals de Nexus 5 en de Motorola Moto X.

Identiek design en functies

Het design van de Galaxy S5 Mini en de Galaxy S5 zijn vrijwel identiek. Maar er is meer wat identiek is en wat eigenlijk niemand voor mogelijk hield. De mini-versie is uitgerust met een vingerafdrukscanner, hartslagmeter en het heeft een IP67 certificering. Jammer genoeg is de rest van de specificaties wel gedowngraded ten opzichte van zijn grote broer. Met de Galaxy S5 Mini kun je genieten van de functies van de Galaxy S5 maar dan in een compact formaat.

4,5 inch HD Super AMOLED display

Wat veel consumenten als prettig ervaren is dat de grootte van het display makkelijk te bedienen is. De Samsung Galaxy S5 Mini heeft een 4,5 inch HD Super AMOLED display met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Met dit geweldige display zal je genieten van levendige kleuren en beelden komen echt tot leven, ervaar het zelf met de Galaxy S5 Mini.

Camera gedowngraded

De camera van de S5 Mini is ook gedowngraded en wel met de helft. De S5 heeft een 16 megapixel sensor en de Galaxy S5 Mini een 8 megapixel sensor. Maar toch kun je ongelooflijke scherpe foto’s schieten met de 8 megapixel sensor. De camera is veel beter dan andere smartphones in de mid-range.

Mini smartphones op hun retour?

De markt van compacte smartphones groeit elk jaar weer en omdat de beeldschermen in formaat toenemen kan er eigenlijk niet meer gesproken worden van mini smartphones. Zo is de Galaxy S5 Mini slechts 0,2 inch kleiner dan de Samsung Glaxay Alpha. Het is maar de vraag of de mini smartphones ook volgend jaar terug keren nu ook Samsung al een nieuw tussen model heeft gepresenteerd.