Samsung Galaxy Alpha ReviewDe nieuwe smartphone van Samsung, de Galaxy Alpha, het is de eerste metalen smartphone van de Zuid-Koreaanse smartphone gigant. De smartphone heeft veel weg van het ontwerp van een iPhone maar met een zachte achterkant. Liefhebbers van de Galaxy toestellen zitten al langer tijd te wachten op een smartphone met metalen behuizing en nu is het eindelijk een feit. Het enige puntje van kritiek dat de Samsung Galaxy Alpha tot op heden veelvuldig heeft gekregen is dat het min of meer een kloon is van Apple’s iPhone.

Het Ontwerp van de Samsung Galaxy Alpha

Om overtuigd te geraken van het feit dat de Galaxy Alpha totaal anders aanvoelt dan een iPhone moet je het toestel in handen hebben gehad. De mobiele telefoon ziet er totaal anders uit dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5, het heeft een metalen behuizing, het geeft je nu een gevoel dat je nog nooit hebt ervaren bij een plastic smartphone van Samsung. Toch is de Galaxy Alpha niet helemaal van metaal gemaakt, de voorkant is van glas en de achterkant is zoals iedereen gewend is van plastic. Samsung heeft premium materialen gebruikt bij de Galaxy Alpha en de design afdeling heeft een geweldig toestel op de planken weten te zetten. Het toestel meet slechts 6,7 mm in dikte en het is hiermee de dunste smartphone ooit door Samsung geproduceerd. Ondanks dat de Galaxy Alpha van premium materialen is gemaakt, spreekt men in de Android gemeenschap van een schande dat Samsung niet een volledig metalen smartphone heeft geproduceerd.

Beeldscherm

De Galaxy Alpha heeft een 4,7 inch 1280 x 720 Super AMOLED display en het heeft een pixeldichtheid van 312ppi. De grootte van het beeldscherm komt overeen met die van iPhone 6, maar de resolutie van het beeldscherm laat te wensen over. Helemaal als je kijkt naar de high-end smartphones die zelfs al worden geleverd met Quad HD beeldschermen. De Galaxy Alpha is volgens deskundigen gemaakt om te concurreren met iPhone 6 maar het toestel zal het ook moeten opnemen tegen de One M8 van HTC.

Niets meer dan een leuke smartphone

Vanaf de dag dat de Galaxy Alpha gelanceerd werd door Samsung voelt het heel erg dat Samsung het toestel heeft ontwikkeld om tegen de iPhone 6 te strijden. De Galaxy Alpha is sowieso geen vlaggenschip, want er is te weinig innovatie en het toestel komt niet in de buurt van de Galaxy S5. Samsung heeft een nieuwe tak in de Galaxy-lijn aangebracht met de komst van de Alpha. Ondanks dat het lijkt dat het de Galaxy Alpha versus iPhone 6 is zal de de nieuwe iPhone het met gemak winnen van dit tussen model van Samsung. De Galaxy Alpha is meer te vergelijken met de HTC One M8.

Opmerkelijk detail is dat de Alpha met een grotere opslagcapaciteit komt als de standaard. Maar het is bij de Alpha niet mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden zoals dat wel het geval is bij alle andere Samsung smartphones. Er zal absoluut een markt zijn voor de Samsung Galaxy Alpha maar ik denk dat het toestel net op een verkeerd moment uitkomt, nu ook iPhone 6 is gelanceerd.