Dinsdag 12 september is door Apple de langverwachte iPhone 8 gepresenteerd aan het grote publiek. Elk jaar presenteert Apple namelijk nieuw toestellen in de eerste helft van september. Vanaf vorige week vrijdag kon je de nieuwe iPhone 8 al pre-orderen, zoals men dat noemt in de fase voordat de toestellen echt in de winkels liggen. Maar vanaf vandaag, 22 september 2017 om 9:01hr is het dan echt zover! Je kunt de iPhone 8 met abonnement vanaf nu echt kopen, en ook een los iPhone 8 toestel kopen is vanaf nu echt mogelijk. Hieronder geven we nu een review van de iPhone 8, zodat je weet wat je van dit toestel kunt verwachten.

Beeldscherm van de iPhone 8

Net als de iPhone 7 beschikt de iPhone 8 over een 4,7 inch beeldscherm. De iPhone 7 Plus werd vorig jaar op de markt gebracht met een nog groter beeldscherm: 5,5 inch. Deze afmetingen heeft Apple ook voor de iPhone 8 Plus weer gebruikt. Een 4,7 inch scherm is een prima grootte, maar sommige mensen vinden het prettiger om een nog groter beeldscherm te hebben. In dat geval is de iPhone 8 Plus wellicht een betere optie dan een gewone iPhone 8.

Al sinds de iPhone 6 gebruikt Apple regelmatig de schermformaten 4,7 en 5,5 inch, die waarschijnlijk goed bevallen.

Afmetingen en gewicht van de iPhone 8

De iPhone 8 heeft een dikte van 7,3 millimeter, een hoogte van 138,4 millimeter en een breedte van 67,3 millimeter. Qua gewicht kunnen we zeggen dat hij net iets zwaarder is dan de iPhone 7, die 143 gram was. De iPhone 8 is 148 gram, een verschil dus dat je nauwelijks zult merken. Uiteraard hangt dit samen met de gebruikte onderdelen in het toestel, die zijn niet hetzelfde als bij de iPhone 7, dus is het gewicht ook niet hetzelfde.

Kleuren en geheugen

Apple heeft opnieuw gekozen voor de kleuren spacegrijs, zilver en goud. De iPhone 8, en ook de iPhone 8 Plus zijn dus in drie kleuren te krijgen. De genoemde kleuren zijn al een aantal jaren de standaardkleuren voor iPhones van Apple. De iPhone 7, SE en 6S werden bijvoorbeeld ook in deze kleuren op de markt gebracht. Qua geheugen zijn er nu niet meer drie varianten zoals bij de iPhone 7 nog wel het geval was, maar nog maar twee keuzes. Je kunt nu kiezen uit een iPhone 8 met 64gb en met 256gb geheugen.

De Camera

Voor veel mensen is de camera een van de belangrijkste punten van een smartphone. Dat komt natuurlijk ook doordat de meeste mensen dagelijks vele foto’s en video’s maken. De kwaliteit van de foto’s en video’s die je kunt maken is voor veel mensen dus ook erg belangrijk. Goed nieuws voor foto en video liefhebbers, want de iPhone 8 heeft weer een betere camera gekregen dan de eerdere iPhones. De camera aan de voorkant is een 7 megapixel camera (foto en HD video kwaliteit 720p en 1080p). De camera aan de achterkant is er een 12 megapixel (dubbele) camera ingebouwd, met 5 keer digitale zoom, 3840 x 2160 (4K) opnamekwaliteit, lichaams- en gezichtsherkenning, videostabilisatie, True Tone flash 4 LEDs en optische beeldstabilisatie. Daarmee behoort de camera aan de achterkant tot de beste camera’s van alle iPhones ooit. Alleen de iPhone 8 Plus heeft (net als de iPhone X die binnenkort ook te bestellen is) een nog betere camera, de iPhone 8 Plus camera kan namelijk 10 keer digitaal zoomen, en is een groothoek- en telelens-camera.

De prijs van de iPhone 8

Ook niet onbelangrijk is de prijs van de nieuwe iPhone 8. Apple had hiervoor een losse toestel introductieprijs van €809,-, en voor de iPhone 8 Plus was deze prijs € 859,-. Maar in de strijd om de laagste prijs zijn er nu al aanbieders die deze iPhones 10 tot 20 euro goedkoper aanbieden.

Conclusie van deze Iphone 8 review

De iPhone 8 en 8 Plus behoren technologisch tot de beste iPhones ooit. De prijs kun je ongeveer vergelijken met de instap prijzen van de iPhone 7 en 7 Plus in 2016. Zoals ieder jaar zal er een run zijn op de nieuwste iPhones, maar ten opzichte van voorgaande jaren komt Apple dit jaar ook nog met de iPhone X, die vanaf eind oktober is te krijgen. Om die reden zullen veel mensen die een nieuwe iPhone juist (denken wij) willen wachten op dit toestel, en de iPhone 8 aan zich voorbij laten gaan. De iPhone X is ook nog weer een stuk beter dan de Iphones van de 8 serie. Waarschijnlijk zal dus niet de iPhone 8 het best verkochte toestel worden in het komende jaar, maar juist de iPhone X.