Iphone 6 Review (2)Wegens de ongekende populariteit van de Iphone 6 is er besloten een tweede review van de Iphone 6 te plaatsen

Apple heeft een enorme sprong gemaakt met de komst van de iPhone 6. Het is één van de beste mobiele telefoons die ooit door Apple is gemaakt. Het ontwerp is wederom zoals we gewend zijn van Apple grandioos, het heeft een betere levensduur van de batterij en met iOS 8 heeft het nu een slim toetsenbord.

Verkooprecord na verkooprecord wordt verbroken

Bij iedere release van een nieuwe iPhone verbreekt Apple haar eigen verkooprecords, maar doordat Apple niet leek mee te gaan met de vraag naar grotere beeldschermen leek de Amerikaanse tech gigant een terugval te krijgen. Apple moest dit jaar wel met iets groots komen en dat deden ze, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn groter, beter, slanker en sneller. Dit is precies wat het Amerikaanse bedrijf nodig had om niet in een terugval te komen. In 2010 riep voormalig CEO Steve Jobs dat grote beeldschermen nooit zouden gaan werken maar tijden verander en snel, dat blijkt wel nu iedereen graag een grote smartphone wil hebben.

Display niet drastisch groter

iPhone 6 heeft een 4,7 inch Retina HD display wat niet drastisch groter is dan de voorgangers maar het is een stap in de goede richting. Gelukkig is de smartphone ook voorzien van een krachtige processor, totaal vernieuwde sensor voor de camera, verbeterde levensduur van de batterij en het design van iPhone 6 is gereviseerd. iPhone 6 heeft het formaat van een mini-versie zoals de meeste smartphone fabrikanten die hedendaags lanceren. Het is een prettig formaat voor iedere consument die niet wil aan de extreem grote smartphones.

Toch enkele kritische noten voor iPhone 6

De nieuwe iPhone mag dan groter, beter, slanker en sneller zijn toch plaats ik een kritische noot bij iPhone 6. Want waarom heeft Apple het toestel niet uitgerust met een display met extreem hoge resolutie? iPhone 6 is uitgerust met een nieuwe generatie Retina displays, namelijk Retina HD zoals het Amerikaanse bedrijf ze heeft gebombardeerd. Er zijn nieuwe technologieën gebruikt om een heldere en betere kijkervaring te bieden maar de resolutie van het Retina HD display van iPhone 6 blijft steken op 1334 bij 750 pixels. Apple fans zouden toch liever een Quad HD display zien zoals op de LG G3!

De volgende kritische noot die ik moet plaatsen bij iPhone 6 is over de verkoopprijs. Waarom is de iPhone nog steeds de duurste op de markt? Al jaren weet Apple de verkoopprijs van de iPhone kunstmatig hoog te houden, terwijl Android smartphones snel in prijs dalen blijft de verkoopprijs van de iPhone kunstmatig hoog. iPhone 6 is wederom geen goedkoop toestel. De goedkoopste versie van iPhone 6 is verkrijgbaar voor 699 euro. Voor de genoemde prijs krijg je een 16 gigabyte versie met 4,7 inch display en dat is in vergelijking met concurrerende smartphones aan de dure kant.

Nu zal niet iedereen een iPhone 6 los kopen, want vrijwel iedereen schaft iPhone 6 aan in combinatie met een mobiel telefoon abonnement via een provider. Wanneer je iPhone 6 aanschaft met mobiel abonnement is de smartphone gratis verkrijgbaar, maar dit is afhankelijk van het gekozen mobiele telefoon abonnement.