Prijs
Geluid
Design
Opties
User rating

De Teufel Raumfeld M is een uitgebreide speakerset van het Duitse merk Teufel uit de Raumfeld serie. De Raumfeld M set is een relatief kleine speakerset waardoor deze ideaal is voor een klein appartement of voor iemand op kamers. De speakerset heeft daarnaast een hoop voordelen en interessante features. Lees snel verder.

Teufel Raumfeld M – meer dan een standaard speakerset

De Ruamfeld M speakerset is meer dan een standaard speakerset. Dat is vandaag de dag niet zo heel opmerkelijk omdat met de moderne techniek steeds meer mogelijk is. Het eerste voordeel van de Raumfeld M set is de ingebouwde versterker. De speakerset hoeft dus niet perse aan een aparte versteker worden aangesloten om output te produceren.

Een ander voordeel is dat de speakerset op afstand kan worden bestuurd met je smartphone dankzij de WiFi mogelijkheden. Er is zowel een app voor iOS als Android beschikbaar. Het is ook mogelijk om de speakerset via de Wifi verbinding te installeren en in te stellen.

Teufel Raumfeld M – de speakerset in gebruik

De Raumfeld M speakerset blijkt uit onze ervaringen een erg fijne speakerset. De set kan worden gezien als de middenmoter uit de Raumfeld serie. Desondanks is de audiokwaliteit subliem en precies wat je van een Teufel speakerset mag verwachten. Het kleinere formaat heeft dan ook nauwelijks tot geen invloed op de kwaliteit van de set. Omdat de boxen op vier rubberen poten zweeft de speakerset waardoor de geluidskwaliteit van de set nog beter is. De set heeft een frequentiebereik van 60-20000 Hz.

Ook de bouwkwaliteit van de speakers is prima in orde. De set heeft een matzwarte afwerking en beschikt aan de onderkant over een mooi afgewerkte aluminium rand. De set bestaat uit een box met een versterker (de Master) en een tweede box (de Slave). De boxen zijn akoestisch op elkaar afgesteld en verbonden via een luidsprekerkabel van vijf meter. In beide boxen zit een woofer met een doorsnede van 130 mm en een tweeter met een doorsnede van 25 mm. Beide boxen hebben een afmeting van 17 bij 30 cm en de gehele set weegt 4,1 kilogram.

Conclusie

De Teufel Raumfeld M is een prachtige set en ideaal voor mensen die niet veel ruimte hebben in hun woonkamer. De ingebouwde versterker en bediening op afstand zijn tevens interessante voordelen. De prijs van de speakerset is wellicht wat aan de hoge kant omdat voor een aantal zaken (zoals BlueTooth) je de set moet uitbreiden. De geluidskwaliteit is daarentegen, zoals alle andere speakers van Teufel, fenominaal waardoor de limitaties van de set wellicht minder zullen opvallen.