Prijs
Geheugen
Verbinding
Scherm
User rating

Een plekje veroveren op een nieuwe markt is geen eenvoudige taak. De Chinese smartphone fabrikant Huawei kan daar over mee praten. Wellicht hebben ze een goed voorbeeld aan de Oppo Find 5. De Oppo Find 5 is een toestel van de Chinese fabrikant Oppo, een andere nieuwkomer op de Europese markt. We geven de Oppo Find 5 in ieder geval een goede kans op de Nederlandse markt. Lees snel verder waarom.

Oppo Find 5 – Premium model voor de prijs van een middenmoter

Wanneer je de Oppo Find 5 voor het eerst ziet en vasthoudt, heb je het gevoel dat je met een toestel uit de hogere prijsklasse te maken heeft. De voornaamste reden is het beeldscherm van het toestel. Er zijn eigenlijk nauwelijks toestellen op de Nederlandse markt met een schermresolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en aan alle toestellen hangt een behoorlijk prijskaartje. De Oppo Find 5 kan qua prijs echter in de middenklasse geplaatst worden.

Ondanks het feit dat de Oppo Find 5 goedkoper is dan bijv. een Xperia Z of een Galaxy S4, bevat het toestel naast het beeldscherm ook degelijke hardware. Er is dus voor de gebruikers niet op de hardware bezuinigd. Het toestel ziet er strak uit maar voelt helaas wat zwaar aan. Oppo heeft dus niet voor de lichtste materialen gekozen.

Wat heeft de Oppo Find 5 allemaal te bieden?

Wat heeft de Oppo Find 5 dus allemaal naast een volledig HD scherm van 5 inch te bieden? Het zal misschien als een verrassing komen dat de Oppo Find 5 qua specs niet achter loopt op de high end toestellen van bekende namen als Sony en Samsung. De Oppo Find 5 beschikt over een quad-core Snapdragon S4 Pro processor geklokt op 1.5 GHz, een Adreno 320 GPU en 2 GB werkgeheugen en heeft daarmee dus zeer degelijke specs voor een toestel uit de middenklasse.

De Oppo 5 Find beschikt verder over een twee camera’s, een 13 MP camera aan de voorkant en een 2 MP camera aan de voorkant, BlueTooth 4.0, een microUSB uitgang, 16GB of 32GB interne opslagcapaciteit en een 2.500 mAh batterij.

Bevindingen en conclusie

De Oppo Find 5 is in de praktijk een zeer degelijk toestel, zeker als je naar de prijs kijkt (399 euro voor de 16 GB versie) en wat je hiervoor krijgt. Het toestel kan wat dat betreft behoorlijk goed mee komen met de topmodellen van het moment.

De Oppo Find 5 heeft ook een aantal nadelen. Zo beschikt het toestel niet over ondersteuning voor 4G internet en heeft het toestel geen microSD slot. Daarnaast zijn de zowel de fysieke knoppen en de software van het toestel wellicht wat onwennig.

Toch is er geen toestel op de markt die voor zo’n laag bedrag een volledig HD scherm aanbiedt in combinatie met degelijke specs. Op papier zou de Oppo Find 5 dus een geslaagde zet kunnen zijn.