Opslag
Prestaties
Scherm
Geheugen
User rating

MSI is een merk dat een steeds betere reputatie opbouwt onder hardcore gamers. MSI biedt echter niet alleen grafische kaarten en moederborden aan. Het is ook mogelijk om een complete laptop van MSI aan te schaffen – volledig aangepast naar de wensen van de gemiddelde serieuze gamer. Vandaag reviewen we de MSI GT70-2OD-087NL

MSI GT70-2OD-087NL – Een flinke krachtpatser

Zoals veel gaminglaptops, is de MSI GT70-2OD-087NL een flinke laptop. De laptop beschikt namelijk over een 17,3 inch beeldscherm waardoor het apparaat een stuk groter is in omvang dan de meeste normale laptops van vandaag.

De grotere behuizing heeft niet alleen een groter beeld als voordeel. Een grotere behuizing betekent dat een krachtigere processor en grafische kaart in de laptop geplaatst kan worden, zonder dat beide hardware componenten snel oververhit raken. Daarom zul je in een kleine laptop eigenlijk nooit een high-end videokaart aantreffen.

De MSI GT70-2OD-087NL beschikt over de een Intel Core i7 quad-core CPU uit de nieuwe Haswell serie geklokt op 2,4 GHz, een high-end Nvidia GeFOrce GTX780M videokaart, 16 GB DDR3 werkgeheugen en maar liefst drie harde schijven (2 SSD drives met ieder 128 GB opslagruimte en een normale harde schijf met 750 GB opslagruimte).

MSI GT70-2OD-087NL – Voor- en nadelen

Het zal lastig worden om een slecht woord te reppen over de hardware van de MSI GT70-2OD-087NL. Alle interne componenten van de MSI GT70-2OD-087NL zijn namelijk state of the art. Er is niet bezuinigid op één van de onderdelen. De netwerk en wireless modules van Killer zorgen voor een stabiele en snelle verbinding, de accu van 7.800 mAh zorgt ervoor dat de krachtpatser niet al te snel leegloopt en de laptop is voorzien van genoeg USB en audio uitgangen.

Daarnaast willen we speciale aandacht vestigen op het toetsenbord. Het toetsenbord is erg fijn om mee te werken. De toetsen voelen robuust aan en geven een duidelijke klik. Daarnaast kun je d.m.v. van software verschillende kleuren verlichting instellen voor de toetsen.

Het enige nadeel van de MSI GT70-2OD-087NL is de software. Momenteel werken de verschillende drivers van fabrikanten van de hardware niet optimaal met de opstelling van de laptop waardoor een deel van de prestaties van de laptop verloren gaan. Uiteraard zal dit te verhelpen zijn als je een echte technicus bent, maar zo niet, dan zal dit wellicht lichte frustraties opleveren.

Interesse in de MSI GT70-2OD-087NL? Voor € 2.598,00 heb je de super krachtige laptop in huis. Dit is een aardig prijskaartje, maar deze gaminglaptop van MSI biedt momenteel het nieuwste van het nieuwste en er zijn maar weinig laptops momenteel die zich met de MSI GT70-2OD-087NL kunnen meten.