Prijs
Display
Snelheid
User rating

Op het World Wide Developers Congres evenement maakte Apple tussen neus en lippen door de nieuwe MacBook Air bekend. De MacBook Air is een MacIntosh laptop waarbij het voornaamste aspect de omvang van de MacBook Air is. De MacBook Air is flinterdun en erg licht – vandaar de naam MacBook Air dus. Tot nu toe is er elk jaar een nieuwe variant van de MacBook tevoorschijn gekomen en ook dit jaar is er dus een 2013 versie van de MacBook Air.

Net als de voorgaande jaren is er vooral qua specs vooruitgang geboekt. Qua design lijkt de nieuwe MacBook Air sterk op de variant van 2010. Apple gaf op het World Wide Developers Congres evenement aan dat de voornaamste vernieuwingen de levensduur van de batterij en de snellere CPU zijn. De basis variant nieuwe MacBook Air 2013 is voorzien van een dualcore CPU uit de nieuwe Haswell serie van Intel. Deze CPU is geklokt op een snelheid van 1,3 GHz en staat er om bekend dat deze erg energiezuinig is.

Tijdens het werken met de basis variant van de nieuwe MacBook Air blijkt de lichtgewicht CPU echter prima te functioneren. De MacBook Air is namelijk stiekem nog behoorlijk snel. Het lezen van mail, surfen en ander licht gebruik van de MacBook Air verloopt vloeiend. Maar ook het draaien van games verloopt vlot – en dat terwijl de MacBook Air geen krachtpatser of gamemachine is.

Ook de levensduur van de batterij is prima in orde. Apple geeft aan dat de batterij maximaal negen uur mee kan. In praktijk zal de batterij minder lang meegaan omdat dit getal gebaseerd op optimale omstandigheden. Toch gaat de MacBook Air een stuk langer mee dan een normale notebook of vorige versies van de MacBook Air.

Wat ook opvallend is, is de harde schijf. De MacBook Air gebruikt alleen SSD geheugen en heeft totaal 128 GB aan opslagcapaciteit. Hierdoor werkt de MacBook Air nog sneller omdat belangrijke bestanden razendsnel geladen kunnen worden. De MacBook Air heeft dus niet heel veel opslagcapaciteit maar het heen- en weer plaatsen van bestanden gaat wel razendsnel.

De enige tegenvaller van de MacBook Air is het beeldscherm. Het beeldscherm valt helaas op bijna alle punten tegen. De kleuren op het beeldscherm zijn in tegenstelling tot andere beeldschermen van Apple computers niet heel erg helder. Ook de schermresolutie is relatief laag. De 11 inch versie van de MacBook Air heeft een schermresolutie van 1.366 pixels bij 768 pixels. In principe is het niet heel erg laag maar in vergelijking met de Retina displays van andere MacBooks, valt het beeldscherm helaas tegen.

De MacBook Air 2013 is dus is een prima laptop zolang je niet al te hoge eisen aan je beeldscherm stelt. De basis variant van de MacBook Air 2013 kost 1.029 euro.