Design
Prijs
Geluid
User rating

Tegenwoordig is het vrij standaard om je elektronica overal mee naar toe te nemen. Als je niet je laptop meeneemt, dan is het wel je tablet of je smartphone die in je rugzak gaat. Helaas hebben smartphones, tablets en laptops vaak niet de beste speakers. Deze apparaten zijn dan ook niet bedoeld om full blast audio af te spelen. In dit geval is de Logitech UE Mobile Boombox een oplossing.

Logitech UE Mobile Boombox – wat is het?

Zoals je misschien uit eerste alinea had kunnen opmaken, is de Logitech UE Mobile Boombox een setje speakers. Maar de UE Mobile Boombox heeft een aantal voordelen ten opzichte van reguliere speakers.

De Logitech UE Mobile Boombox ontworpen voor op reis. De speakerset heeft een aantal eigenschappen die de set uitermate geschikt maken als reisaccessoire. Teneerste is het setje met de afmetingen van 11 bij 6,7 bij 6 cm behoorlijk klein waardoor het setje makkelijk in de reistas past. Met een gewicht van slechts 289 gram voegt het setje daarnaast niet veel toe aan het totale gewicht van de tas. En daarnaast is de buitenkant van het setje beschermd met een rubberen laag. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar zorgt er ook voor dat het setje minder snel beschadigd raakt tijdens het vervoeren van de set.

De Logitech UE Mobile Boombox vereist geen kabels. De speakerset beschikt namelijk over een oplaadbare accu. Hierdoor hoef je niet op zoek naar een stopcontact. Daarnaast kan er een verbinding gemaakt worden met je smartphone, tablet of computer via BlueTooth. Hierdoor heb je geen USB kabels of dergelijke nodig.

Omdat het apparaat zo klein is, is de bediening van de set ook vrij eenvoudig. Aan de voorkant van de set zitten twee volumeknoppen en een BlueTooth knop. Aan de achterkant zit een aan/uit knop, een microUSB poort voor het opladen van de accu en een 3,5mm ingang. De Logitech UE Mobile Boombox kan in totaal 8 apparaten onthouden waardoor het eenvoudig is om tussen BlueTooth verbinding te schakelen. De accu van de Logitech UE Mobile Boombox gaat, indien de accu volledig is opgeladen, 8 uur mee.

Logitech UE Mobile Boombox – geluidskwaliteit

Zoals je boven kunt lezen, is de Logitech UE Mobile Boombox handig om mee te nemen en handig in gebruik. Helaas komt dit ook met prijs – de geluidskwaliteit van de Logitech UE Mobile Boombox is wat teleurstellend. Het volume van de Boombox is, voor een speaker, niet uitermate hoog, de kwaliteit is matig en zowel lage als hoge tonen zijn niet helemaal helder. Aan de andere kant is het zo dat dit vaak het geval met speakers van dit formaat. Je kunt niet perfecte kwaliteit verwachten van zo’n kleine set.

Conclusie

De Logitech UE Mobile Boombox is een handige speakerset die in menig reistas niet zo misstaan. De afwerking, het formaat en de BlueTooth mogelijkheden van het apparaat zijn allemaal om over naar huis te schrijven. Als je een audiofiel bent, is het echter wellicht beter om de 100 euro in je portemonnee te houden. De matige geluidskwaliteit zal in dat geval op den duur frustraties opwekken.