Prijs
Snelheid
Functies
User rating

Een aantal weken terug hebben we al over een toetsenbord voor gamers geschreven, de Logitech G19s. Maar natuurlijk kun je niet gamen zonder een goede muis. Gelukkig maar dat Logitech op het gebied van muizen een ijzersterke reputatie heeft. Vandaag kijken we naar de Logitech G400s – een optische muis speciaal bedoeld voor gamers.Logitech G400s – de specificaties

De Logitech G400s is een optische muis voor gamers. Aangezien gamers meer eisen stellen aan hun muis, zal de Logitech G400s een flink aantal features bevatten die je niet zal terugvinden op je standaard Microsoft muis die bij je PC geleverd wordt.

Om te beginnen is de Logitech G400s niet draadloos. Dit is vrij gebruikelijk voor een gaming muis, omdat draadloze muizen soms willen haperen. In het midden van een game is dit natuurlijk funest. De Logitech G400s heeft een optische bewegingssensor.

Qua tracking heeft de muis een resolutie tussen 200 – 4000 dpi en een beeldverwerkingsnelheid van 5.8 MP per seconde. De maximale snelheid van de msuis is 4,06 meter per seconde. Het reactievermogen van de muis ligt op 1000 rapporten per seconde. Dit is 8x zo snel als een normale USB muis.
Logitech G400s – verdere features

De Logitech 8400s beschikt over 8 programmeerbare knoppen. Je kunt de Logitech G400s gelijk uit de doos gebruiken maar wil je de muis instellen, dan zul je eerst de software moeten downloaden van de website van Logitech. Na het installeren van de software, kun je onder andere verschillende profielen aanmaken zodat je per game een ander profiel kunt kiezen. Daarnaast heb je de optie om alle knoppen te mappen.

Er zijn drie knoppen die je de mogelijkheid geven om tijdens het spelen van DPI te schakelen. Je kunt de DPI vergroten, verkleinen en terugschakelen naar de standaardinstellingen. De muis is voorzien van Delta Zero-Sensortechnologie. Wat dit precies in houdt, is niet helemaal duidelijk maar het zorgt er in ieder geval voor dat de sensor razendsnel reageert op jouw handelingen

Conclusie

De Logitech G400s is voor een adviesprijs van rond de 59 euro een prima gaming muis. Het is niet de meest geavanceerde muis voor gamers, maar voor een paar tientjes zul je zien dat jouw skills dramatisch zullen verbeteren. De bouwkwaliteit is, zoals je van een Logitech muis mag verwachten, uitstekend en de muis ziet er met haar nieuwe design prima uit.