Prijs
Bediening
Vormgeving
User rating

Logitech heeft de afgelopen maanden haar reeks van randapparatuur voor gamers, waaronder het Logitech G19s toetsenbord, een oppoetsbeurt gegeven. In deze review lees je wat er precies verbeterd is aan het Logitech G19s toetsenbord. Het toetsenbord is dankzij een ingebouwd scherm, de mogelijkheid om profielen in te stellen en verschillende speciale toetsen een handig toetsenbord voor gamers.

Hoe onderscheidt de Logitech G19s zich van andere toetsenborden

De Logitech G19 is een bijzonder toetsenbord omdat het toetsenbord met een hoop extra features komt. En dat mag je ook wel verwachten van een toetsenbord dat speciaal voor gamers bedoeld is.

Het eerste dat je zal opvallen is het beeldscherm. De Logitech G19s (en G19) is voorzien van een kleurenscherm. Op dit scherm kun je allerlei informatie raadplegen zoals de tijd, een stopwatch maar ook dingen als RSS feeds, YouTube, POP3 email en natuurlijk scorelijsten van de game die je aan het spelen bent.

Het tweede wat je zal opvallen is het aantal toetsen op het toetsenbord. De Logitech G19s heeft naast de gebruikelijke toetsen ook een hoop extra game toetsen. Deze kunnen d.m.v. macro’s geprogrammeerd worden om een bepaalde functie uit te voeren. In totaal kunnen 36 macro’s toegevoegd worden.

Hoe werkt het Logitech G19s toetsenbord in de praktijk?

Klinkt interessant dus. Maar hoe bevalt het Logitech G19s toetsenbord in de praktijk? Hieronder kun je lezen wat onze ervaringen met het toetsenbord zijn.

Ten eerste is het toetsenbord fijn om te gebruiken. De toetsen en het toetsenbord zijn wat zwaarder dan de vorige versie. Toch is het nog steeds fijn om op het toetsenbord te typen. Het D-pad reageert helaas echter wat traag. Een ander klein minpuntje is de Back toets. Deze werkt prima binnen een app zelf maar biedt helaas niet de mogelijkheid om terug naar het overzicht te gaan.

De software voor de Logitech G19s is erg uitgebreid en biedt de mogelijkheid om een oneindig aantal verschillende profielen aan te maken. In totaal kan het toetsenbord maximaal vijf profielen tegelijk opslaan. De verlichting van het toestenbord kan ook aangepast worden. Je kunt tussen een groot aantal verschillende kleuren kiezen en ook de helderheid kan worden aangepast. Het nadeel is dat er echter geen firmware updates voor de Logitech G19s beschikbaar worden gesteld.

We zijn erg te spreken over de bouwkwaliteit van het toestel. Zowel de verwijderbare armsteun als het toetsenbord zelf voelen erg stevig aan. De blauwe bovenlaag zorgt voor een premium feel. Pas wel op voor vingerafdrukken. Hetzelfde geldt voor het scherm. Deze is ietwat krasgevoelig.

Conclusie

De Logitech 19s is een prachtig toetsenbord voor gamers. Er zijn een paar kleine puntjes waar Logitech op kan verbeteren maar dat maakt het toetsenbord niet minder mooi. Het grootste nadeel is wellicht de prijs. De adviesprijs van het toetsenbord ligt namelijk rond 198 euro. Daarmee is het toetsenbord geen koopje.