Prijs
Functies
Support
User rating

De Lexmark CS310N kwam begin dit jaar op de markt en is een kleinere variant van de Lexmark CS410 en CS510. Toch levert de Lexmark CS310 niet heel veel in op de grotere modellen. De Lexmark CS310N biedt een uitstekende prijs/kwaliteit. Hieronder nemen we de printer onder de loep.Lexmark CS310N – eenvoudig in gebruik, krachtig in uitvoer

De Lexmark CS310N is, zoals hierboven al aangegeven werd, het kleinere model uit de nieuwe reeks van netwerkprinters van Lexmark. Het model is dan ook wat eenvoudiger en kleiner dan de andere netwerkprinters uit de CS serie. Dit heeft natuurlijk ook z’n voordelen.

Eén van de voordelen is dat de Lexmark CS310N eenvoudig in gebruik te nemen is. Het installeren van de printer kost weinig moeite en kan via USB of via het netwerk worden gedaan. In beide gevallen is de installetie echter niet meer dan het koppelen van de printer aan de PC of het netwerk. De printer zal automatisch naar nieuwe drivers zoeken. Daarna is het slechts een kwestie van het toekennen van een vast IP adres aan de printer.

De Lexmark CS310N heeft voor zowel kleur als zwart twee printstanden: 1200 bij 1200 dpi of 2400 bij 600 dpi. De printsnelheid voor beide cartridges van de printer is 25 pagina’s per minuut waarbij de eerste pagina binnen 10-11 seconden uit de printer komt rollen. De Lexmark CS310N beschikt verder over een 800 Mhz dual-core processor en 256 MB geheugen. In totaal kan de Lexmark CS310N maandelijks 60.000 printjes uitdraaien maar de machine is bedoeld voor een output van 500 – 5000 printjes per maand.

Lexmark CS310N – drivers en support    

Twee zaken om rekening mee te houden zijn drivers en de support van Lexmark. De drivers van de printer werken prima maar het is belangrijk om na het installeren van de printer de standaardinstellingen aan te passen. Deze zijn namelijk niet goed ingesteld waardoor de letters aanvankelijk niet zo mooi uit de printer komen. Na het aanpassen van de instellingen werkt alles echter prima.

Een ander interessant feit is de support van Lexmark. Deze is opvallend goed en is zeker een pluspunt voor de Lexmark CS310N. De klantenservice van Lexmark is erg adequaat en stipt. Dit is zeker aangenaam als de Lexmark CS310N gebruikt wordt binnen een bedrijfomgeving.

Conclusie

De Lexmark CS310N is zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een kleine netwerkprinter voor thuis of op de zaak. De Lexmark CS310N is nu verkrijgbaar voor een bedrag van rond de 100 – 110 euro. Gezien de kwaliteit en de mogelijkheden van de printer met daarboven op nog eens uitstekende support is de printer het overwegen waard.