Prijs
Prestaties
Gewicht
Graphics
User rating

Lenovo is een merk uit China dat de afgelopen jaren flink in populariteit is toegenomen. Lenovo concentreert zich voornamelijk op het zakelijke segment van de computermarkt en is ook bezig met de overstap naar de tablet- en smartphone markt. De meest prominente serie van Lenovo is de ThinkPad reeks – een serie laptops en ultrabooks voor de zakelijke gebruiker.

Vandaag nemen we een kijkje naar de Lenovo ThinkPad T430U – een ultrabook uit deze succesvolle reeks die al een tijdje op de markt is.

Lenovo ThinkPad T430U – een ultrabook zoals we gewend zijn van Lenovo

Als je de Lenovo ThinkPad T430U voor het eerst ziet, dan valt het je op dat de ultrabook sterk op zijn voorgangers lijkt. Lenovo heeft ook dit keer voor het oude vertrouwde ThinkPad uiterlijk gekozen. Het design van de ThinkPad T430U is niet heel flitsend maar komt daarentegen vertrouwd over en is vooral geschikt voor zakelijke gebruikers.

De ThinkPad T430U heeft een volledig zwarte behuizing. Ook de polssteun is vervaardigd uit zwart kunststof en de klep bestaat uit donker rubber. Opmerkelijk is de mogelijkheid om de achterzijde van het apparaat met een enkele schuifknop open te maken. Hiermee heb je direct toegang tot de harde schijf en de geheugenopslag.

De behuizing ziet er strak uit met een aantal fijne voordelen (zoals de schuifknop) maar heeft helaas als nadeel dat je te ver met je vingers in de behuizing door kan drukken. Het toestenbord heeft hetzelfde probleem.

Lenovo ThinkPad T430U – de specificaties

De Lenovo ThinkPad T430U beschikt over een Intel Core i5-337U dual-core processor geklokt op 1,7 GHz en gebaseerd op de Ivy bridge technologie. Naast deze processor beschikt de ultrabook 4 GB RAM werkgeheugen (DDR3-1600) over een 128 GB solid state diskdrive van Toshiba. Het moederbord beschikt tevens over een ingebouwde Intel HD Graphics 4000 grafische kaart.

Op het gebied van uitbreidingspoorten loopt de ThinkPad T430U in ieder geval niet achter. De ultrabook beschikt bijv. over twee USB 3.0 poorten, een netwerkpoort, een HDMI aansluiting en een DisplayPoort.

De grootste teleurstelling is het beeldscherm. Met een schermresolutie van 1.366 bij 768 pixels in combinatie met een 14 inch scherm laat de Lenovo ThinkPad T430U op dit gebied nog wat te wensen over. Tel hierbij het feit op dat de inkijkhoek en de kleurhelderheid van het scherm matig scoren en we moeten concluderen dat het beeldscherm duidelijk het grootste minpunt van de ThinkPad T430U is.

Conclusie

De Lenovo ThinkPad T430U blijft een degelijke laptop voor zakelijk gebruik en de thuisgebruiker die niet teveel eisen stelt op het gebied van graphics. Het beeldscherm is wellicht de grootste domper. Het grootste voordeel is het feit dat de samenstelling van de Lenovo ThinkPad T430U behoorlijk aangepast kan worden. Het is dan ook lastig om een prijs op te geven. De ThinkPad T430U kost tussen de 950 en 1.200 euro – afhankelijk van de specificaties die je hebt gekozen.

Beveilig uw Lenovo thinkpad: http://www.antivirusoverzicht.nl/