Prijs
Design
Prestaties
Accuduur
User rating

Niet alleen op de catwalk heeft men een voorkeur voor een mager postuur. Ook in de smartphone wereld wordt er driftg gewerkt om de toestellen zo dun mogelijk te maken. Het gaat tegenwoordig niet meer om het kleinste toestel – want anders kun je natuurlijk geen volledig HD scherm van 5 inch in een toestel verwerken – maar het gewicht en de afmetingen van een smartphone zijn een aantal zaken waarmee fabrikanten elkander kunnen aftroeven. De Huawei Ascend P6 is een toestel die deze gedachtengang omarmt – het toestel is één van de dunste toestellen op de markt.

De Huawei Ascend P6 valt meteen op

De Huawei Ascend P6 valt meteen op. Dat is niet alleen vanwege haar design maar vanwege de naam. Alhoewel de Chinese fabrikant vooral in Azië ontzettend groot is, zijn er in Nederland nauwelijks Hauwei toestellen verkrijgbaar. Daar gaat verandering in komen. Huawei heeft onlangs een lucratieve deal gesloten met T-Mobile met als gevolg dat in ieder geval T-Mobile vanaf heden Huawei modellen gaat promoten. De Huawei Ascend P6 is daar één van.

Voor het ontwerp van de Huawei Ascend P6 heeft de Chinese fabrikant gekozen voor een riskant design. Niet zo zeer omdat het design van de Ascend P6 naast haar dikte en gewicht zo revolutionair is maar het feit dat het toestel sprekend op een iPhone lijkt. Dit is zeker niet verkeerd aangezien er genoeg mensen zijn die dol zijn op de premium feel van de Apple iPhone maar van Apple is bekend dat zij al snel naar de rechtszaal hobbelen. Het eerste wat opvalt is de “sandwich” vorm: in het midden een metalen reep tussen twee witte strepen aan de bovenkant en onderkant in.

Gelukkig voor Huawei is de layout van de knoppen en poorten duidelijk anders dan de iPhone. De behuizing van het toestel is totaal slechts 6,18mm dik en is daarmee dus flinterdun. Alle knoppen en uitgangen liggen daarom flank naast elkaar

De Huawei Ascend P6 in gebruik

Alhoewel de Ascend P6 indruk wekt met haar design, valt het toestel in de gebruik helaas wat tegen. De hardware van de Ascend P6 is helaas alweer wat verouderd. Het toestel maakt gebruik van haar eigen HiSilicon K3V2 SoC. Volgens Huawei was dit begin 2012 nog de snelste SoC op de markt. Dit is echter alweer een poos terug en inmiddels kun je beter krijgen.

De Ascend P6 draait op een 1,5 GHz quad-core processor gebaseerd op de Cortex A9 technologie en is in principe dus redelijk rap en kan nog wel mee met de huidige high end toestellen ondanks het feit dat deze net een tandje sneller zijn.

De grafische processor van de Ascend P6, de Vivante GC4000, is helaas echter wel stukken minder imposant dan de laatste generatie Adreno en Nexus GPU’s. Gezien de benchmark resultaten is er waarschijnlijk gekozen voor een single-core GPU.

Ook met de rest van de specs is de Ascend P6 niet een hoogvlieger. Qua beeldscherm scoort de Ascend P6 redelijk maar niet bovengemiddeld. De Ascend P6 beschikt over een 4,7 inch IPS-LCD beeldscherm met een schermresolutie van 1.280 bij 720 pixels. De software van de Ascend P6 is niet vernieuwend maar voor mensen die niet bekend zijn met de Miui gebruikersinterface is het wellicht een leuke verandering. Toch heeft de interface een aantal bugs. Het toestel draait verder op Android 4.2.2.

Het grootste drama is echter de accuduur. De batterij met een capaciteit van 2.000 mAh is, zonder gebruik, op het KPN netwerk binnen 24 uur leeg. Het kan zijn dat het enkel met KPN het geval is, maar op dit vlak scoort de Huawei Ascend P6 ondermaats.

Conclusie

De Huawei Ascend P6 is op het eerste zicht een interessant toestel maar biedt helaas geen interessante verbeteringen op andere toestellen op de markt. Voor 390 euro mag je natuurlijk geen high end toestel verwachten maar de Ascend P6 legt het af tegenover soortgelijke toestellen uit dezelfde prijsklasse. Wij verwachten in ieder geval dat Huawei met de Ascend P6 geen home-run zal slaan in Nederland.