Design
Scherm
Prijs
Gewicht
User rating

Vind jij een tablet van slechts 10 inch te klein en zou je liever een apparaat hebben met een robuust formaat dan is wellicht de nieuwe HP Envy Rove 20 een geschikte oplossing. De HP Envy Rove is een tablet met een scherm van maar liefst 20 inch. De vraag is of de Envy Rove 20 dan ook een tablet is of dat het apparaat eerder een all-in-one PC met een touchscreen genoemd kan worden. Hoe dan ook, we laten vandaag een voorproefje van dit apparaat zien.

HP Envy Rove 20 – pionier op het gebied van tafel PC’s?

Als we naar de afwerking van de HP Envy Rove 20 kijken, dan zien we een uit de kluiten gewassen tablet en als we naar de specs kijken, dan zien we eerder een krachtige all-in-one PC. In principe is de HP Envy Rove 20 geen van beide maar is het apparaat één van de eerste tafel PC’s. De tafel PC’s worden de laatste twee decennia al voorspeld als “futuristische uitvinding” en met de komst van de tablets was het enkel wachten totdat de tafel PC werklijkheid werd.

De HP Envy Rove 20 is, vanwege haar tabletvorm en ingebouwde batterij, “eenvoudig” van plek naar plek te verplaatsen. Eenvoudig is tussen aanhalingstekens aangezien de HP Envy Rove 20 een gewicht van 5,5 kilogram heeft. Het apparaat heen- en weer slepen vereist dus enige spierkracht.

Het apparaat beschikt over een ingebouwde standaard die door middel van een knop kan worden uitgeklapt. Het is niet aan te raden om de standaard zelf uit te klappen. In tegenstelling tot veel standaard PC’s, beschikt het apparaat over een summier aantal uitgangen: 3 USB 3.0 poorten, een uitgang voor de koptelefoon en een SD kaartlezer.

Een groot pluspunt voor de HP Envy Rove 20 is de WiFi adapter. De WiFi adapter ondersteunt namelijk naast de standaard 802.11 b/g/n netwerken ook de nieuwe 802.11 ac standaard en netwerken op een frequentie van 2,4 en 5 GHz. Het zorgen dat je een verbinding kan maken tot het internet is dus met de HP Envy Rove 20 niet moeilijk en voor een mobiele PC is dat wel een belangrijk aspect.

HP Envy Rove 20 – specificaties

Tot zo ver het design van de HP Envy Rove 20. Het is natuurlijk ook belangrijk dat we naar de details kijken. De HP Envy Rove 20 beschikt over een Core i3-4005U Haswell processor. Dit is een dualcore processor geklokt op 1,7 GHz en wordt ondersteund door een ingebouwde Intel® HD graphics 4400 grafische kaart. Het apparaat beschikt verder 4 GB RAM werkgeheugen dat uitgebreid kan worden tot 16 GB RAM. Daarmee is de HP Envy Rove 20 geen gaming machine maar prima geschikt voor dagelijks gebruik.

Een klein minpunt is het feit dat de HP Envy Rove 20 niet over een volledige HD resolutie beschikt. Het IPS paneel heeft een resolutie van 1.600 bij 900 pixels. Dit komt in de buurt van een volledige HD resolutie maar in het geval van een 20 inch scherm is het verschil wel merkbaar. De ingebouwd batterij (die overigens niet losgekoppeld kan worden) bestaat uit 6 cellen en heeft een capaciteit van 62 Whr. De batterij gaat zo’n drie uur mee bij intensief gebruik.

Conclusie

De HP Envy Rove 20 is een prachtig apparaat dat mooi afgewerkt is en prima functionaliteit biedt, zolang je niet al te hoge eisen hebt. Voor een prijs van net onder de 1.000 euro (adviesprijs tussen de 979 en 999 euro) heb je een fijne thuiscomputer in huis die je van kamer naar kamer kunt verplaatsen. HP heeft een aantal steekjes laten vallen, zoals bijv. geen volledig HD scherm en een relatief zware behuizing maar dat maakt de HP Envy Rove 20 geen slechte aanschaf.