Prestaties
Prijs
Scherm
User rating

De HP ElitePad 900 is, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, een product dat vooral voor de zakelijke markt bedoeld is. HP richt zich als merk de laatste jaren sowieso meer op het ontwikkelen van producten voor de zakelijke markt. 

De HP ElitePad 900 is alweer een aantal maanden op de markt maar ondertussen zijn er een hoop aantal accessoires op de markt gebracht waardoor de tablet een nieuw leven ingeblazen is.

Wat heeft de HP ElitePad 900 los zoal te bieden?

Voordat we ons verdiepen in de nieuwe accessoires, blikken we even terug naar de kale HP ElitePad 900. De HP ElitePad 900 straalt met haar elegante, aluminium behuizing een premium gevoel uit. De tablet beschikt over een 10 inch beeldscherm met IPS paneel met een schermresolutie van 1.280 bij 800 pixels. De schermresolutie is een aparte keuze omdat deze te laag is om de snap feature in Windows 8 te gebruiken.

De HP ElitePad 900 beschikt over een Intel Atom 2760 dual-core processor die geklokt is op 1,5 GHz en kan worden overgeklokt naar 1,8 GHz. Daarnaast beschikt de tablet over 2 GB werkgeheugen en 64 GB eMMC opslagcapaciteit. De accu van de tablet gaat zo’n 8,5 uur mee.

Welke accessoires maken de HP ElitePad 900 aantrekkelijker

De HP ElitePad 900 was al een prima tablet, maar met de komst van verschillende accessoires worden de mogelijkheden van het apparaat flink uitgebreid. Teneerste zijn er nu verschillende kabels voor de HP ElitePad 900 op de markt. Zo is er een kabel voor het koppelen van de tablet aan een 100 MBit ethernet kabel, een USB 2.0 kabel, een AC kabel en een seriële RS232-kabel.

Daarnaast is er nu ook een SD lezer beschikbaar voor de HP tablet. Dit is een behoorlijk handig omdat 64 GB toch wel snel vol raakt. De kabels en de kaartlezer kosten zo’n 37,50 euro per stuk.

HP biedt nu ook twee verschillende beschermhoezen aan voor de HP Elite 900 aan: een rubberen hoes voor 48 euro en een extra stevige hoes voor 110 euro. De eerste is vooral voor het vervoeren van de tablet maar de hoes geeft ook de mogelijkheid om de tablet schuin te plaatsen. De laatste biedt ook bescherming tegen stoten en het laten vallen van de tablet.

Naast beschermhoezen kun je ook een zogeheten jacket voor de tablet kopen. Dit is een soort hoes en dock ineen. De jacket wordt over de tablet geplaatst en biedt extra features aan de tablet zoals 2 USB 2.0 poorten, een SD kaartlezer en een HDMI poort. Daarnaast biedt de productivity jacket hetzelfde maar dan ook nog eens een toetsenbord er boven op zodat de HP ElitePad 900 als volwaardige laptop gebruikt kan worden.

Conclusie

Met de nieuwe accessoires is de HP ElitePad 900 uit te breiden naar een volwaardige laptop. Het voordeel is dat je zelf kunt bepalen welke accessoires je nodig hebt. De jackets zijn razend handig maar helaas ook prijzig. Het enige nadeel is dat de HP ElitePad 900 qua specs niet een hoogvlieger is voor een laptop (maar voor een tablet natuurlijk prima).