Prijs
Poorten
Beeld
User rating

In al het geweld van de mobiele markt zou je bijna vergeten dat er ook nog desktops zijn. En wat is een desktop zonder een monitor. Ook de markt van de monitoren is niet stil blijven staan en tegenwoordig kun je uit een flink aantal grote maar flinterdunne schermen kiezen. Momenteel maken veel schermen gebruik van het AP-IPS paneel van de Koreaanse fabrikant LG. Ook de Fujitsu Display X23T-1 MHL die we vandaag bespreken, maakt gebruikt van deze panel.

Fujitsu Display X23T-1 MHL – prachtig en luxueuze afwerking

Allereest moeten we toegeven dat we erg onder de indruk zijn van het ontwerp van de Fujitsu Display X23T-1 MHL. Fujitsu heeft duidelijk op alle details gelet en heeft niet alleen veel aandacht geschonken aan het scherm zelf maar ook aan de steun en de voet van de monitor.

De steun kan gebruikt worden om de monitor omhoog en omlaag te stellen. De monitor kan maar liefst 7 cm omhoog geschoven worden. In de voet van de monitor zitten verschillende aansluitingen zoals 2 HDMI poorten, een VGA poort, vier USB 2.0 poorten en een audio-jack.

Een klein nadeel is dat er geen USB 3.0 poorten noch een DVI-aansluiting aanwezig is. Wel ondersteunt de monitor de mogelijkheid om een smartphone te koppelen aan het scherm via een MHL-kabel (deze zit ook standaard in de doos).

Fujitsu Display X23T-1 MHL – kleuren worden helder en goed weergegeven

De Fujitsu Display X23T-1 MHL beschikt over een 23 inch beeldscherm met een volledige HD resolutie. De kwaliteit van de kleuren die op het scherm weergegeven worden is boven gemiddeld en hiermee scoort de monitor dan ook hoge ogen. Een groot scherm of een hoge resolutie betekent niet meteen een ideaal beeldscherm. Met de kleurhelderheid, kleurverzadiging en kleurtonen zit het bij de Fujitsu Display X23T-1 MHL echter helemaal snor en daarnaast kunnen deze altijd nog gekallibreerd worden.

Twee andere voordelen van het scherm is de invalshoek van het paneel en het energieverbruik van de monitor (178°/178°). Zeker wanneer je geen gebruik maakt van de optie om de monitor te kallibreren, ligt het energieverbruik bovengemiddeld laag. Een minput is de responstijd van 5 ms. Er is geen overdrive feature dus de Fujitsu Display X23T-1 MHL is geen optimale keuze voor de gemiddelde spelletjesfanaat.

Conclusie

De Fujitsu Display X23T-1 MHL is een premium monitor met een luxueuze uitstraling en prachtige afwerking. Kwalitatief gezien is het beeldscherm ook bovengemiddeld goed. Een nadeel is echter de prijs. Met een adviesprijs van 289 euro is de Fujitsu Display X23T-1 MHL behoorlijk prijzig. Hierdoor is het extra zuur dat een aantal zaken simpelweg ontbreken (USB 3.0 poorten, DVI-aansluiting en overdrive functie).