Design
Prijs
Gebruik
User rating

Vroeger was een toetenbord een toestenbord. Maar vandaag de dag vind je een toestenbord in verschillende variaties waarbij jouw keuze voor een toetsenbord afhankelijk is van je eisen. 

De Corsair Vengeance K95 is een toetsenbord dat voornamelijk ontworpen is voor gamers. Dat is te merken aan de vele extra toetsen die het toetsenbord telt. Deze toetsen kunnen gebruikt worden als sneltoetsen voor in-game macro’s. In spellen zoals World of Warcraft is het mogelijk om meer dan 20 macro’s te koppelen aan een sneltoets.

De Corsair Vengeance K95 is de opvolger van de Corsair Vengeance K90 en een grotere versie van de populaire Corsair Vengeance K70. Lees hier meer over onze ervaringen met dit solide toetsenbord.

Corsair Vengeance K95 – hoeveel toetsen heb je nodig?

De Corsair Vengeance K95 is zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, een toetsenbord voor mensen die net even wat meer verwachten van hun toetsenbord. Dat is logisch, want waarom zou je anders 130 euro neertellen voor een toetsenbord terwijl je een Microsoft of een Trust toetsenbordje voor 10 euro hebt?

Dat is eigenlijk heel simpel. Een toetsenbord als de Corsair Vengeance K95 heeft veel meer te bieden en is bovendien van premium kwaliteit. De toetsen van de Corsair Vengeance K95 zijn voorzien van hoogwaardige Cherry MX toetsen. Dit zijn mechanische toetsen die bovendien het mogelijk maken om de toetsen te verlichten. Het indrukken van deze mechanische toetsen voelt extra fijn. In tegenstelling tot zijn voorgangers, zijn ook de functietoetsen (F1 … F12) ook mechanisch. Een nadeel is dat de 18 extra gaming toetsen helaas reguliere plastic toetsen zijn.

De Corsair Vengeance K95 beschikt verder over een aluminium polssteun. Deze kan losgekoppeld worden of juist extra vastgeschroefd worden. De toetsen liggen in een aluminium behuizing die geplaatst is in een mal van plastic. Je hebt duidelijk al snel door dat het toetsenbord een premium toetsenbord is. De toetsen zijn niet alleen erg fijn voor gamen maar ook zorgt er ook voor dat je sowieso meer productief bent.

Corsair Vengeance K95 – instellingen in overvloed

Gezien de uitgebreide mogelijkheden van de Corsair Vengeance K95 is het niet wonderbaarlijk dat je behoorlijk veel kunt instellen op het apparaat. Ten eerste heb je de verlichting. Je kunt de verlichting per segment van het toetsenbord instellen. Zo kun je bepaalde groepen extra laten uitlichten. Dit is handig als je vaak in het donker werkt en het ziet er ook gewoon leuk uit. De felheid van het licht kent drie standen.

Daarnast is het via de software mogelijk om de 18 gametoetsen in te stellen. Het is ook mogelijk om dit via de speciale toetsen op het toetsenbord te doen, maar de software geeft meer mogelijkheden. Je kunt iedere macro een naam geven en je kunt daarnaast aangeven hoeveel seconden vertraging je wilt tussen het uitvoeren van ieder commando. Je kunt jouw macro’s opslaan in een profiel – ieder profiel kan in totaal 54 macro’s onthouden.

Verder moet het toetsenbord met twee USB kabels aan de PC worden vastgebonden. Aan de achterkant zit de mogelijkheid om de polling rate van het toetsenbord aan te passen met een speciale schakelaar. Er zijn vijf standen mogelijk, waaronder een speciale BIOS stand indien de BIOS de andere standen niet ondersteunt.
Daarnaast heeft het toetsenbord een n-key roll over optie. Dit houdt in dat het toetsenbord oneindig veel aanslagen tegelijk kan verwerken.

Conclusie

De Corsair Vengeance K95 is een prachtig toetsenbord die haar geld meer dan waard is. Premium toetsenborden hebben meestal een behoorlijk prijskaartje. De Corsair Vengeance K95 is wellicht duurder dan een standaard toetsenbord maar voor de features en kwaliteit die je krijgt, is de prijs meer dan redelijk.