User rating

Het zat er natuurlijk dik in. Nu het tegenwoordig steeds populairder is om foto’s te delen via sociale netwerken, is het geen wonder dat een fabrikant er brood in ziet om een speciale camera hiervoor op de markt te brengen. En dat is precies wat Canon met de Canon Powershot N doet.

De Canon Powershot N – waarom een uniek model?

De Canon Powershot N is een compacte camera zoals je van Canon gewend bent. De belangrijkste nieuwe feature is echter de Facebook knop. De Facebook knop is dan ook hettgeen wat het model bijzonder maakt ten opzichte van andere camera’s. Met slechts een druk op de Facebook knop wordt het zojuist geschoten kiekje gedeeld op het populaire sociale netwerk Facebook. Althans, als je verbonden bent met het internet en ingelogd bent.

De Canon Powershot N is naast de Facebook feature een simpele maar handzame camera. Gezien de prijs en de grootte van het model, is het natuurlijk aan te raden om niet teveel van het model te verwachten. De Canon Powershot N is bedoeld als een casual instapmodel en is niet geschikt voor de serieuze fotograaf.

De Canon Powershot N – voor- en nadelen

Het voordeel van het ontbreken van een uitgebreid scala aan features is dat de Canon Powershot N erg gemakkelijk te hanteren is. De Canon Powershot N kan bedient worden door middel van het touchscreen en twee zoomringen. Met de ringen is het mogelijk om tot 8x de optische grootte in te zoomen en het beeld scherp te stellen en de foto af te drukken. Deze ringen zitten ietwat dicht bijelkaar waardoor je hier in het begin even aan moet wennen.

Het beeldscherm van de Canon Powershot N kan 90 graden maar niet 180 graden omgekanteld worden. Het laatste is ietwat jammer omdat een dergelijke optie handig is bij het maken van zelfportretten.

De Canon Powershot N beschikt niet over features als een diafragma en het is ook niet mogelijk om bijvoorbeeld de sluitertijd in te stellen. De Canon Powershot N beschikt daarentegen wel over zes verschillende Creative Shot opties. Door middel van deze optie kun je een keuze maken tussen zes creatieve effecten waarmee je je foto kunt verwerken. Ook de foto na verwerking kun je delen met je Facebook vrienden.

Conclusie

De Canon Powershot N is niet voor iedereen weggelegd. We zullen het toestel niet voor de doorgewinterde fotograaf aanraden. Maar voor gebruikers met minder grote aspiraties is de Canon Powershot N een leuke en handige camera dat bovendien makkelijk in de handtas past. De Canon Powershot N is momenteel verkrijgbaar voor 329 euro.