Prijs
Formaat
Gewicht
Opties
User rating

De wereld wordt steeds mobieler. Het is dan ook geen wonder dat je tegenwoordig op reis je laptop of in ieder geval je tablet mee neemt. En dan is het natuurlijk wel zo fijn dat je in je hotelkamer je mail kunt checken. Tegenwoordig heben de meeste kamers internet maar over de kwaliteit van het internet vaak te twisten.

De Asus WL-330NUL router biedt de oplossing voor een deel van de problemen die je beslist tegen gaat komen op reis. Of het nou een extreem trage WiFi verbinding is, of een hotelkamer waarbij draadloos een onbekend woord is en alles nog via ethernet kabels verloopt.

Wat doet de Asus WL-330NUL precies?

Als je de Asus WL-330NUL voor het eerst ziet, dan vraag je je misschien af hoe dit apparaat je van een internetverbinding zal voorzien. De claim van Asus dat de Asus WL-330NUL de kleinste router ter wereld is, is vrij aannemelijk als je de afmetingen van de router ziet. De router is dan ook een vrij bescheiden apparaat met beperkte functionaliteit. De Asus WL-330NUL gebruikt een ethernetverbinding om een draadloos WiFi netwerk te creëren waarmee je met meerdere apparaten op kunt inloggen.

De Asus WL-330NUL is in feite dan ook niet meer dan een apparaat met de afmetingen van een USB stick. Een groene LED gefet aan of de router is ingeschakeld. Met de Asus WL-330NUL wordt ook een ethernetkabel en een USB oplader meegeleverd. Op deze manier heb je alles wat noodzakelijk is voor het opzetten en gebruiken van je eigen draadloos netwerk bij de hand.

Hoe gebruik je de Asus WL-330NUL router?

De mini router van Asus is eenvoudig in gebruik te nemen. De router bevat een installatiebestand voor zowel Windows en Mac. Deze software is echter niet noodzakelijk; je kan de router in principe gewoon op het netwerk aansluiten. De router bevat onder andere WEP, WPA en WPA2 beveiliging, een DHCP server en ondersteuning voor NAT, Firewall, DMZ en een gastnetwerk.

Conclusie

De Asus WL-330NUL is verkrijgbaar voor 49 euro en voor die vijf tientjes neem je een hoop onzekerheden weg. Voor mensen die veel reizen en graag lichtbepakt gaan, is de router een aanrader. De Asus WL-330NUL is beperkt in haar mogelijkheden maar gezien het formaat en de prijs is dat ook geen wonder. Het product is hier dan ook niet voor bedoeld, ben je op zoek naar goedkoop internet? Klik hier voor meer informatie.