Prijs
Belgemak
Accuduur
User rating

ASUS Fonepad

Kun je niet kiezen of je nu een nieuwe smartphone of nieuwe tablet wilt aanschaffen? ASUS maakt de keuze voor je misschien een tikkeltje eenvoudiger. De ASUS Fonepad is namelijk een smartphone en tablet in één. De Fonepad is een unieke telefoon want, wees eens eerlijk, hoeveel smartphones zijn er op de markt met een beeldscherm van 7 inch?

Onze indruk van de ASUS Fonepad

Wat is onze indruk van de ASUS Fonepad? We zullen eerst naar de buitenkant van het toestel kijken.

Design van de ASUS Fonepad

Als we het design van Asus Fonepad bekijken, valt ons één ding meteen op: de ASUS Fonepad lijkt als twee druppel water op de Nexus 7. Deze tablet van Google is ook ontworpen en gefabriceerd door ASUS. Het grootste verschil tussen beide is de plaatsing van de volume- en de aanknop. Deze zitten bij de Fonepad aan de linkerkant.

De behuizing van de Fonepad is gemaakt van hoogwaardig plastic. Hierdoor lijkt het een metalen behuizing maar dat is het niet. Aan de bovenkant van het toestel zit een klep die losgewrikt kan worden. Hier kun je de microSIM kaart en de microSD kaart verwisselen.

De ASUS Fonepad ligt als tablet prima in de hand. Met een gewicht van 340 gram is de Fonepad niet al te zwaar. Voor een telefoon is de ASUS Fonepad wellicht wat onwennig. De Fonepad is namelijk net te breed en te groot om comfortable mee te bellen en past niet in de meeste broekzakken.

Hardware van de ASUS Fonepad

We hebben natuurlijk ook naar de binnenkant van het toestel gekeken. Wat hier opvalt is dat ASUS gekozen heeft om een Intel chip ipv. een chip gebaseerd op ARM architectuur in het toestel te plaatsen. De ASUS Fonepad beschikt over een Intel Atom Z2420, een single-core CPU geklokt op 1,2 GHz. De processor wordt bijgestaan door 1 GB RAM werkgeheugen.

Vergeleken met het dual-core en quad-core geweld dat tegenwoordig plaatsvindt in de smartphone markt, klinken deze specs nogal ondermaats. In principe kunnen de x86 processoren van Intel meer instructies per tik verwerken. Apps en games werken prima op de Fonepad. Toch is de telefoon af en toe wat traag. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de enkele kern.

Conclusie

De ASUS Fonepad is een vrij aparte telefoon. Volgens is het toestel iets te apart waardoor het toestel voor slechts een beperkte groep interessant zal zijn. Het toestel is te groot voor een telefoon en qua snelheid te inconsistent voor een tablet.

De ASUS Fonepad is vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar een kleine tablet met 3G functionaliteit. De ASUS Fonepad biedt onder andere een beter kwaliteit scherm en een microSD slot. De meeste andere tablets uit dezelfde prijsklasse hebben deze features niet.