Prijs
Beeldscherm
Audio
Prestaties
User rating

Eén van de grootste unieke selling points van het Windows 8 besturingssysteem is het feit dat de gebruikersinterface geoptimaliseerd is voor touchscreens. Dit is voornamelijk voor tablets relevant maar er zijn ook een aantal ultrabooks en laptops op de markt met een touchscreen. Helaas werden deze apparaten minder goed door het publiek ontvangen. De touchscreen functionaliteit bleek niet optimaal te werken en zorgde daarnaast ook nog eens voor een verlies in beeldkwaliteit. ASUS waagt met de ET2220INTI opnieuw de gok.

Een betere blik op de ASUS ET2220INTI 

Als we naar de ASUS ET2220INTI kijken en vasthouden, valt het op dat de ultrabook zeer degelijk aanvoelt en in elkaar zit. Het apparaat is één stevig geheel. Daarnaast beschikt de ultrabook over uitstekende specs. ASUS heeft gekozen voor een Intel Core i5-3330 quad-core processor geklokt is op een snelheid van 3 GHz. De processor wordt bijgestaan door maar liefst 6 GB werkgeheugen en een 2 TB harde schijf.

Ook het beeldscherm van de ET2220INTI is dik in orde. De ultrabook heeft een 21,5 inch beeldscherm met een volledig HD resolutie (1.920 bij 1.080 pixels) en beschikt bovendien over 10 touchscreen punten. Alle touchscreen features van Windows 8 zijn hierdoor bruikbaar. Ook de ingebouwde audio codec van de laptop presteert prima.

Wat biedt de ASUS ET2220INTI extra

Afgezien van het feit dat de specs van de ASUS ET2220INTI prima zijn, heeft de ultrabook als bijzondere eigenschap een touchscreen. Dit was voorheen niet echt nuttig. Dankzij Windows 8 heeft een touchscreen meer nut. Toch zijn er nog niet bijster veel programma’s die gebruik maken van de touchscreen mogelijkheden van Windows 8.

Vanwege het grote scherm kan het soms lastig zijn om alle hoeken van het beeldscherm te zien. In dit geval kun je het beeldscherm het beste schuin positioneren. De mogelijkheid om de ultrabook als tablet te gebruiken is vooral leuk maar niet altijd even handig.

Conclusie

Wat ons betreft heeft ASUS met de ET2220INTI een geslaagde touchscreen ultrabook op de markt gebracht. Met een adviesprijs van 1.189 is het apparaat echter wel wat aan de dure kant. Omdat er momenteel nog steeds niet heel veel meerwaarde is aan een touchscreen op een laptop, is het nog maar de vraag of het apparaat ook daadwerkelijk populair gaat worden. Qua kwaliteit is de laptop echter uitstekend.