Eerste indruk:
Toen ik deze laptop binnenkreeg was ik blij. Het plaatje loog niet, de laptop ziet er goed uit en is erg makkelijk mee te nemen. Hij past precies in mijn 24 liter Eastpak rugzak dus kan ik hem mee naar school nemen. De oplader in het stopcontact en in mijn laptop gedaan, aangezet, de standaard instellingen doen en ik kon hem meteen gebruiken. Natuurlijk eerst mijn Wi-fi installeren en toen kon ik al aan de slag.

Ik had hiervoor ook al een HP laptop maar na 4 jaar intensief gebruik heeft die het begeven. Ik wilde weer een HP laptop omdat ik weet dat dit goede laptops zijn. Ik heb expres voor de G6-2310SD gekozen omdat deze een Intel i7 processor heeft.

Pluspunten:
De laptop past precies op mijn schoot, dit klinkt misschien vreemd maar deze laptop is niet te klein en niet te groot. Ik kan mijn handen goed langs de muis (Touchpad met daaronder “linker-muisknop & rechter-muisknop) leggen zonder deze aan te raken, dit kan erg irritant zijn als je met 10 vingers blind typt. Boven dat is de laptop erg snel. Hij is in deze 3 maanden dat ik hem in bezit heb niet een keer vastgelopen.

Er zit ook een webcam op. Ik heb die gebruikt met Skype en het zag er goed uit. Het is niet de beste camera die je kunt vinden in een laptop maar wel voldoende. De speakers (Dolby Advanced Audio) zijn echt geweldig! Ik kijk vaak films op mijn laptop en hiermee heb je geen extra speakers nodig. Het geluid is echt een stuk beter dan bij andere laptops waar je extra boxjes moet hebben als je een film gaat kijken. Jammer is wel dat deze laptop niet beschikt over Bluetooth.
Verder vind ik het ook fijn dat aan de rechterkant een nummer-toetsenbordje hebt. Ik doe de administratie van mijn bedrijfje en als ik elke keer met mijn wijsvingers die nummertjes boven het toetsenbord moet gaan zoeken dan ben ik echt een stuk langer bezig. Dit nummer-toetsenbordje is gelukkig wel gescheiden van het toetsenbord. Er zit ongeveel een halve centimeter tussen de ‘enter’ en de cijfers.

Met deze laptop is het geen probleem om meerder programma’s open te hebben staan. Het vertraagt de laptop bijna niet. Ik zit vaak met >10 tabs, 3 word-bestandjes, Skype, een download bij uTorrent en dan ook nog eens iTunes open te laptoppen. De prestaties worden niet veel slechter.

Ook heeft deze HP-laptop, net als alle HP laptops volgens mij, de functie om je energiebeheersschema aan te passen. Hoge prestaties, Aanbevolen door HP en Energiebesparing. Deze mogelijkheden zijn erg handig. Als ik even niet bij een stopcontact kan komen zet ik ‘m gewoon op Energiebesparing en dan houdt m’n laptopje het een paar uur langer vol dan als ik hem bijvoorbeeld op hoge prestaties zet. Het nadeel is wel dat hij bij Energiebesparing langzamer wordt. Dit scheelt best veel. Ik raad aan om ‘m op Aanbevolen door HP te zetten, hiermee is hij snel genoeg en heeft hij een lange batterijduur.

Minpunten:
Een nadeel vind ik dat er een “?” knopje langs de Escape knop zit. Waar F1 zit, zit dus een Vraagteken. Als ik hierop druk dan komt er een hulpschermpje van HP naar voren, dit is erg irritant omdat de Escape knop zo klein is. Ben er inmiddels aan gewend maar op het begin ergerde ik me hier dood aan.

Ook vind ik het jammer dat de pijltjestoetsen zo klein zijn. Als ik naar beneden wil gaan met het pijltje dan klik ik vaak mis, misschien is dit omdat ik een beetje lomp ben maar toch had ik dit liever anders gezien. Ook het Wi-Fi aan/uit knopje hadden ze weg kunnen halen. Ik denk dat ze dit knopje beter bij instellingen konden zetten. Soms druk je hier perongeluk op, pats, internet uit. Erg irritant als je ergens mee bezig bent.

HP-Keyboard

Ook reflecteert het scherm erg. Als ik buiten zit dan kan ik het scherm vaak niet goed zien door het licht. Ik moet dus altijd in de schaduw of binnen zitten. Dit is vaker het geval bij computers maar bij deze laptop is dat erger dan bij andere.

Conclusie:
Het is een super laptop die ik iedereen aanraad. Hij is snel, licht, gemakkelijk in gebruik en als je er aan gewend bent de perfecte laptop. Ik heb hem inmiddels 5 maanden en hij werkt nogsteeds perfect. Jammer van een paar dingen in het toetsenbord maar als je hieraan gewend bent is het niet heel storend meer. Voor iedereen die twijfelt, de HP Pavillion G6-2310sd is je geld waard.