Samsung Chromebook XE303C12
De Samsung Chromebook XE303C12-A01 is een gloednieuw model. Zoals de naam al zegt is het ontworpen door het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung. Dit model Chromebook is goed betaalbaar en bevat een stevige maar betaalbare hardware met een touchscreen dat een hoge resolutie heeft. Samsung heeft de keuze gemaakt om geen chip van Intel in het toestel te stoppen maar een Exynos-chip die door Samsung zelf is ontworpen. Deze soort chips zitten normaal alleen in de tablets en smartphones van Samsung.

Specificaties
De laptop heeft de volgende afmetingen: 17,5 x 289,6 x 205,5 en weegt 1,13 kg, inclusief batterij. Daarnaast is de Samsung Chromebook XE303C12-A01 verkrijgbaar in de kleur zilver. Aan de binnenkant van de laptop zit een Mali-T604 videokaart en de laptop draait op het besturingssysteem Chrome OS. Zoals gezegd heeft de Samsung Chromebook XE303C12-A01 een Exynos-chip wat door Samsung zelf is ontworpen, het gaat dan om de Exynos 5 Dual. Het is een duel-core ARM Cortex-A15-chip die een kloksnelheid van 1,7 GHZ bevat. Deze chip wordt onder meer ook gebruikt voor de Google Nexus 10-tablet. De Samsung Chromebook XE303C12-A01 heeft 2 gigabyte aan werkgeheugen, daarnaast bevat het 16 gigabyte aan opslagcapaciteit. Daarnaast wordt er met het Chromebook ook nog eens 100 gigabyte aan Google Drive opslagcapaciteit meegeleverd, dat is de zogenaamde opslag in de cloud. De chromebook heeft een 11.6 inch scherm, wat een erg goed scherm is in vergelijking met de prijs. Het scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. Ook als het gaat om de connectiviteit van deze Chromebook dan kan het prima mee met andere laptops die op de markt zijn. De laptop beschikt immers over een dual-band a/b/g/n WiFi die ingebouwd is. Er is ook Bluetooth 3.0 aanwezig. Daarnaast kan er tal van randapparatuur worden aangesloten, dit kan dankzij de USB 3.0-, USB 2.0- en de HDMI-poort die de laptop heeft. Het is ook mogelijk om met een extra monitor te werken, deze kun je aansluiten door middel van de HDMI-poort.

Uiterlijk
Uiteraard worden er bij de laptop een aantal standaard dingen geleverd. Allereerst natuurlijk een acculader met daarbij een aantal boekjes. Dat zijn de snelstartgids en een aantal garantieboekjes. De laptop is niet echt zwaar maar ook niet echt licht te noemen, zoals gezegd bedraagt het gewicht van de Samsung Chromebook 1,13 kg. De laptop is ongeveer 34 centimeter breed en is zilver van kleur. Het beschikt over een normaal, standaard chiclet-toetsenbord en bevat geen verlichting. Aan de voorkant van het toetsenbord zit ook een touchpad. Bovenaan het scherm zit een VGA-camera. Hiermee kun je Skypen of andere videoboodschappen uitvoeren. Verder zul je aan de voorkant of rechterzijkant geen knoppen of andere aansluitingen aantreffen. Aan de linkerzijde zit een gecombineerde koptelefoon- en microfoonaansluiting. Daarnaast bevindt zich de kaartlezer, het klepje daarvan wordt afgeschermd door middel van een scharnier wat naar binnen klapt. Dat is erg handig, zo hoef je immers niet het klepje te openen maar gaat dit open wanneer je een geheugenkaart erin steekt. Aan de achterkant van de laptop zitten ook nog een aantal aansluitingen. Er bevindt zich een klepje waar je een simkaart kunt insteken voor mobiel internet. Daarnaast zit een USB 3.0 poort, weer daarnaast zit een USB 2.0 poort en een HDMI-uitgang. Als laatste bevindt zich aan de achterzijde een aansluiting voor de stroomadapter.