Chinese webwinkels staan erom bekend hun producten voor zeer lage prijzen aan te bieden. Nu denk je misschien dat het niet mogelijk is om vanuit Nederland bij deze online shops te winkelen, maar dit is zeker niet het geval. Ook als je niet in China woont, kun je de producten van Chinese webwinkels online aanschaffen en thuis laten bezorgen.

Een populaire Chinese webwinkel die door vele Nederlanders wordt gebruikt om goedkoop te shoppen, is AliExpress.com. Meer weten over deze webwinkel? Lees dan meer over AliExpress.com op deze pagina en je hebt voldoende kennis over de online shop om hier met een gerust hart te kunnen winkelen.

Goedkoop shoppen bij Aliexpress

AliExpress.com: een soort Chinese Ebay

AliExpress.com is een goedkope webwinkel die internationaal opereert. De webwinkel is nog wel het beste te vergelijken met een goedkope Ebay uit China, aangezien je vele verschillende producten bij de webwinkel kunt kopen. Wat deze producten allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat de items voor ‘Chinese prijzen’ worden verkocht. Dit betekent dat je weinig hoeft te investeren in een product van AliExpress.com, zelfs als het om gadgets en elektronica gaat.

AliExpress.com biedt geen eigen producten aan in de online shop, maar geeft verkopers van over de hele wereld de mogelijkheid om dit te doen. In feite is het dus een soort Marktplaats, maar dan met nieuwe producten en geen tweedehands items. Koop je iets bij AliExpress.com, dan is deze webwinkel in feite enkel de tussenpersoon voor jouw aankoop. AliExpress.com geeft de opdracht aan de verkoper om het product in kwestie te leveren en jij krijgt jouw aankoop van de oorspronkelijke verkoper.

De geschiedenis van AliExpress.com

AliExpress.com wordt nu voornamelijk gebruikt door consumenten, maar dit is niet altijd het geval geweest. Toen de webwinkel op de markt geïntroduceerd werd, was de shop oorspronkelijk bedoeld voor bedrijven die grote bulk bestellingen wilden doen. Was je ondernemer en verkocht je parfum, dan kocht je bij AliExpress.com een groot aantal parfumflesjes van dezelfde aanbieder voor een zeer aantrekkelijke prijs. In feite was AliExpress.com in de eerste jaren een groothandel, die over het algemeen niet aan consumenten leverde.

Wilde je enkele jaren geleden iets bij AliExpress.com kopen, dan moest je minimaal 20 tot 50 stuks afnemen van een specifiek product. De minimale afname werd bepaald door de leveranciers waarmee AliExpress.com samenwerkte, wat betekent dat sommige producten vanaf 20 stuks te bestellen waren en sommige producten enkel per 50 stuks geleverd werden. Toen steeds meer leveranciers het mogelijk maakten om ook 1 stuk te bestellen, is AliExpress.com langzaam een online detailhandel geworden. Het bestellen van grote aantallen van hetzelfde product is nog altijd mogelijk, maar nu richt de webwinkel zich ook op de consument die per stuk wil bestellen.

AliExpress.com: meer dan 6000 verschillende productcategorieën

Veel webwinkels richten zich op een bepaalde productgroep of in ieder geval op een bepaalde markt, maar AliExpress.com doet dit absoluut niet. Op de website vind je maar liefst 6000 verschillende productcategorieën, waar weer duizenden producten onder vallen. Van kleding tot cosmetica, elektronica, woonaccessoires, gadgets en sieraden: je vindt het allemaal in het aanbod van de webwinkel.

De reden dat het aanbod van AliExpress.com zo ontzettend breed en groot is, heeft te maken met het feit dat deze webwinkel enkel tussenpersoon is bij het online shoppen. De webwinkel hoeft zelf geen grote voorraad aan te leggen, maar geeft simpelweg orders door aan verkopers die aan de webwinkel verbonden zijn. Hierdoor kan de webwinkel alles verkopen wat er op de markt is, zonder zelf grote loodsen te moeten huren om de producten op te slaan.