Een device met een ingebouwde batterij… dan ga je je al snel zorgen maken over de vraag: Wat als de batterij versleten is? Die vraag geldt ook voor de Apple Watch en er zijn al vragen gesteld aan Apple hoe dit precies zit bij deze smartwatch.

De Apple Watch is niet goedkoop, de laagste prijs is ? 399 en de hoogste is ? 18.000. Zelfs bij de goedkoopste versie, de Apple Watch Sport, wil je wel een aantal jaren kunnen doen met je smartwatch. Gelukkig heeft Apple duidelijkheid gegeven hoe het zit met het vervangen van de Apple Watch batterij, dit is mogelijk! Hiermee kun je dus langer doen met je Apple Watch.

In het begin zal de batterij alleen vervangen kunnen worden door Apple. Dit kun je doen door je Apple Watch op te sturen of af te geven bij een Apple Store werknemer. Een tijdje later krijg je hem dan weer terug met een nieuwe batterij. Of straks ook service points / reparateurs dit kunnen uitvoeren is even afwachten. Het ziet er niet naar uit dat je zelf met een schroevendraaier aan de slag kunt. Het is nog niet bekend hoeveel het gaat kosten om de batterij te laten vervangen door Apple.

Hoe lang doe je met een opgeladen batterij?

Apple heeft bekend gemaakt dat de levensduur van een Apple Watch batterij rond de drie jaar is. Toch is het even afwachten op reviews. Omdat je de Apple Watch iedere dag moet opladen, is er een grote kans dat de levensduur van de batterij een stukje korter is dan drie jaar. Het zou wel balen zijn wanneer je na bijvoorbeeld ??n tot twee jaar om de paar uur je Apple Watch aan de lader moet hangen, maar het zou goed kunnen.

Processor en/of RAM-geheugen upgraden

De Apple Watch is een gevoelig product als het om verbeteringen gaat. Daarom zijn er ook vragen over of het mogelijk is om op een gegeven moment de processor en/of RAM-geheugen te laten upgraden. Niet onbelangrijk, want als je een duurdere versie van de Apple Watch hebt, dan wil je niet na een jaar al met flink verouderde hardware rondlopen.

Dagelijkse batterijleven

Het dagelijkse batterijleven van de Apple Watch gaat zeker een pijnlijk punt worden voor Apple. Het horloge zou 18 uur aan een stuk gebruikt kunnen worden en geschikt zijn voor een gemixt gebruik van functies gedurende de dag. Die 18 uur staat gelijk aan bijvoorbeeld 90x de tijd controleren, 90 notificaties, 45 minuten apps gebruiken en 30 minuten sporten met muziek luisteren. Apple brengt het allemaal mooi, maar de batterijduur van de Apple Watch is niet het sterkste punt van het horloge.

Batterijduur neemt snel af bij intensief gebruik

Gebruik je de Apple smartwatch tijdens het sporten en gebruik je hierbij de hartslagsensor, dan gaat de batterij meteen slechts 7 uur mee. Als je dan ook nog muziek wilt luisteren dan slechts 6,5 uur. En wanneer je het horloge gebruikt voor het opnemen van telefoontjes in combinatie met een gemiddeld gebruik, dan kun je slechts 3 uur doen met de batterij. Misschien een positief puntje, gebruik je de Apple Watch alleen om de tijd af te lezen, dan gaat de batterij ongeveer twee dagen mee. Maar ja, daar koop je natuurlijk geen dure smartwatch voor. Het is echt even afwachten naar de gebruikersreacties die gaan komen van Apple Watch bezitters. Wellicht verstandig dus om daar eerst op te wachten alvorens je tot aankoop overgaat.