philips-picopix-2340De Philips PicoPix 2340 is een mini beamer van Philips uit de PicoPix-serie. Dit zijn beamers met een zeer klein formaat en een licht gewicht, waardoor ze makkelijk kunnen worden meegenomen. De prestaties van een mini beamer zijn, uiteraard, minder dan die van een normale beamer: het formaat is immers een stuk kleiner, dus is de hardware aan de binnenkant minder goed. Toch komt de mini beamer op, een artikel dat vaak ook mini projector, kleine beamer, pico projector of zakprojector wordt genoemd. Er is geen universele “maat” voor de mini beamer, let dus goed op de specificaties en kijk hoe groot het product is. In dit artikel ga ik de Philips PicoPix 2340 kort reviewen.

De PicoPix 2340 weegt (maar!) 130 gram en is 5,4 cm x 9,67 cm x 2,2 cm groot. De beamer is dus maar 2,2 cm dik, waardoor je deze gemakkelijk in je tas kunt doen. Deze mini projector heeft 40 ANSI-lumen, iets waar je wellicht van schrikt. 40 ANSI-lumen is niet veel, zeker niet als je dat vergelijkt met de 2000 ANSI-lumen die (normale) beamers vaak hebben. Het verschil is echter meer dan alleen de specificaties: een mini beamer wordt voor andere doeleinden gebruikt en zeker niet voor grote presentaties in verlichte zalen. 40 ANSI-lumen is genoeg als je de ruimte goed duister maakt.

Het voordeel van de PicoPix 2340 is dat je deze gemakkelijk kunt aansluiten op je laptop of computer. Er is ook een speciale Philips kabel beschikbaar, maar deze kost € 45. Dat is gelijk ook het grootste nadeel van de PicoPix 2340, die met een resolutie van 640 x 360 niet in HD kan projecteren. Er zijn (nog) geen mini beamers met HD-resolutie beschikbaar, maar het zal toch even wennen zijn.

Voordelen: klein, licht, mooi design. Kan een beeld projecteren tot wel 1,52 meter groot.

Nadelen: relatief lage resolutie, dure kabel om je iPhone/iPad op de beamer aan te sluiten.